Mijn naam is Nelleke Vlijm. Ik ben geboren in de jaren 60 en opgegroeid als middelste in een groot gezin. Ik ben moeder van twee fijne jong volwassenen.

Als klein meisje bracht ik erg graag tijd door op de boerderij van mijn oom en tante. Daar ervoer ik ruimte en stilte. De oefeningen Onbeperkt Ontspannen hebben mij doen beseffen dat ik, daar op de boerderij, de ruimte en stilte in mijzelf heb mogen ervaren. De landelijke omgeving in het Groene Hart laat mij heel gemakkelijk terugkeren naar die ervaring van ruimte en stilte.

Ik heb altijd affiniteit gehad met gezondheid en zorg en werk al jaren met veel plezier in de thuiszorg. Ik beoefen met regelmaat (hatha)yoga.

Toen ik de tekst: “Be brave, follow your dreams” las werd ik getriggerd.  Vervolgens besloot ik om mijn droom, een eigen praktijk ten dienste van mijn medemens, waar te gaan maken. Niet lang daarna kwam de opleiding Onbeperkt Ontspannen met Inzicht in Non-dualiteit op mijn pad. Deze heb ik gedaan en afgerond. Na de opleiding ben ik doorgegaan met ervaring opdoen in de praktijk en geef ik met veel plezier de methode door aan anderen.

Ondertussen kreeg ik de smaak te pakken heb heb de opleiding Voetreflexmassage opgepakt en afgerond.

Bij Inge van der Zwan ontdekte ik de kracht van spiertesten en heb een aantal korte kennismakingscursussen gedaan. Dat smaakte naar meer. De volgende specialisaties heb ik nu op zak:

– Touch For Health 1-4

– Zicht op Woordblind

Binnenkort start ik met Zicht op Leefblind. Daarna ga ik werken aan het opzetten van mijn Kinesiologiepraktijk in Gouda.

 

De ontspanningslessen die ik geef zijn ontwikkeld door Pia de Blok.

Ik ben aangesloten bij de Federatie JOI.