snow-snow-heart-heart-winter-159829

Ooit dacht ik dat van mezelf houden egoïstisch was. Ik wist niet dat ik mezelf belemmerde door te denken dat ik ijdel was als ik mezelf gewoon goed zou vinden zoals ik ben. Gelukkig leerde ik in een leefstijltraining dat ik wel van mezelf mag houden. Dit stukje bewustwording was het begin van een prachtige ontwikkeling. Een ontwikkeling die mij ontzettend veel heeft gebracht.

Jezelf waarderen en respecteren betekent zoveel als je grenzen kennen en je daaraan houden. Jezelf waarderen is positief over jezelf spreken en dingen doen waar jij gelukkig van wordt. Door van jezelf te houden kom je in verbinding met je kern. En vanuit die verbinding kun je je verbinden met de mensen die je ontmoet. Als je van jezelf kunt houden met alles erop en eraan, geef je het mooiste van jezelf aan de mensen en de wereld om je heen. Als je in staat bent om te houden van jezelf met de lichte, maar ook de donkere kanten, dan word je heel. Jezelf en ieder ander kunnen zien als een prachtig mens zonder oordelen of vooroordelen dat maakt dat je in verbinding komt. Zie jezelf en de ander in liefde en zonder beperkingen.

Ik wil je uitnodigen om een oefening te doen.

Neem een spiegel en kijk jezelf aan. Kijk jezelf diep in de ogen en glimlach naar jezelf terwijl je hardop zegt: “(je naam) ik hou van jou, echt ik hou heel veel van jou.”

Misschien merk je dat je dit best heel moeilijk vindt. Misschien komen er allerlei emoties. Misschien voelt het heel ongemakkelijk. Ga dit dan oefenen. Iedere ochtend na het opstaan kijk je in de spiegel. Kijk jezelf met een glimlach diep in de ogen en zeg hardop: “(je naam) ik hou van jou, echt ik hou heel veel van jou.”

Hiermee geef je iedere dag jezelf het geschenk van je eigen liefde. Laat het stromen. En ga dan merken dat je meer liefde voor andere mensen gaat ervaren. Je contacten zullen intenser, liefdevoller worden. Voel hoe je meer in ontspanning zult komen met jezelf. Die ontspanning en liefdevolle innerlijke houding ga je uitstralen. Daar hoef je niets voor te doen. Want wie zichzelf waardeert, accepteert en liefheeft wordt naar een ander een genot om mee te verbinden.

Wil je meer oefeningen doen, kijk dan eens naar het Aanbod

Observeer vanaf nu eens hoe je over jezelf denkt. Wat zeg je tegen jezelf en over jezelf? Zijn dat positieve woorden en gedachten? Houd jij van jezelf? Als jij jezelf waardering, respect en liefde geeft heb je niemand anders nodig om dat aan jou te geven. Waardeer jezelf. Waardeer wie je bent, wat je allemaal doet en gedaan hebt.

Ik wens je een liefdevol leven in verbinding met jezelf en de ander.

♫ Voor het prachtige liedje klik je hier ♫♫