Methode: Onbeperkt Ontspannen met Inzicht

Ontspanningslessen in groepen of individueel.

In ons dagelijks leven staan we bloot aan enorm veel indrukken. We hebben onze zorgen en drukke bezigheden. We hebben het gevoel steeds erg veel te moeten. Door de spanningen van elke dag kunnen we onze eigen innerlijke rust moeilijk of zelfs niet meer bereiken. Herken je dit bij jezelf en verlang je naar meer rust en ontspanning? Met korte ontspanningsoefeningen leer je de stappen te zetten om terug te keren in de stilte en rust die je van nature al in je hebt. Met de oefeningen leer je ervaren dat je zelf heel veel invloed hebt op al je spanningen en gepieker. Door het geleerde toe te passen in je dagelijkse leven zul je gaan ervaren dat je steeds meer in staat bent terug te keren naar je innerlijke rust en stilte.

Tijdens de oefeningen gaan we werken met onze ademhaling, spierspanning en gedachten. Wanneer we een van deze drie tot ontspanning brengen volgen de andere twee vanzelf. We leren spanning te signaleren in deze gebieden en krijgen handreikingen hoe we deze spanning kunnen verminderen. In lastige situaties, denk aan conflicten, stress en onrust, leren we hoe we terug kunnen keren naar de stilte in ons zelf.

Deze methode is geschikt voor alle leeftijden.

Tijdens de lessen doen we oefeningen zittend op een stoel, staand of liggend op een matje. De oefeningen zijn voor iedereen goed uit te voeren. Bij dit alles houden we rekening met eventuele beperkingen.

De lessen sluiten we af met een eindontspanning waarbij met klankschalen wordt gewerkt.


methode_heelontspannen